Jste zde: orlenunipetroldoprava.cz > CZ/  Média/  Tiskové zprávy/  Stanovisko ke kontaminovanému benzinu
Stanovisko ke kontaminovanému benzinu

11-12-2006

V sobotu (9.12.2006) v ranních hodinách bylo na výdejním terminálu České rafinérské, a.s. zjištěno, že dochází k výdeji benzinu BA95 s neobvykle vysokou hustotou. Ke kontaminaci benzinu motorovou naftou došlo technickou chybou.

Praha, 11. 12. 06 - Tento produkt byl společností Česká rafinérská, a.s.vydáván po několik hodin velkoobchodním odběratelům všech akcionářů ČeR. Mezi postiženými byla i společnost Unipetrol Rafinérie, respektive její zákazníci. Část zboží byla ještě před zjištěním problému rozvezena na čerpací stanice a v případě společnosti Makro vydávána přímo zákazníkům. Podle informací České rafinérské byly všechny vadné dodávky následně vyčerpány, vráceny zpět do rafinérie a nahrazeny vyhovujícím zbožím.

Na čerpacích stanicích společnosti Benzina, která patří do skupiny Unipetrol (100%), byl tento poškozený benzin zjištěn pouze při přečerpávání dodávky benzinu Natural 95 z autocisterny do nádržečerpací stanice Vrchlabí. Benzina a.s. na základě tohoto faktu zajistila odvolání všech cisteren z tras závozů a ty se po prověření kvality zboží vrátily zpět k výdejním terminálům rafinérie v Kralupech. Při této události nedošlo v síti čerpacích stanic Benzina k žádnému poškození zákazníkůa nebylo ohroženo ani plynulé zásobování čerpacích stanic.

Unipetrol, a.s. případ řeší se společností Česká rafinérská, a.s. Tato společnost podle svých slov přijala již opatření k zamezení podobných událostí v rámci svých vnitřních postupů.

Akcionářská struktura společnosti Česká rafinérská, a.s. : Unipetrol – 51% akcií; Eni -16, 3% akcií; ConocoPhillips – 16, 3% akcií, Shell – 16, 3% akcií.

Kontakt:
Michaela Lagronová
Tisková mluvčí společnosti Unipetrol, a.s.
Mobil: 602/304 708
e-mail: michaela.lagronova@unipetrol.cz